Play Barn


Client: Sandwell MBC Play Pathfinder

Brief: As part of the advance planning for a major new play facility to be installed in Sandwell Valley Park the client wanted to inform visitors of the proposed new attraction and promote the fantastic indoor and outdoor play equipment being installed.

Solution: Working closely with both the building architect, the landscape architect and play equipment suppliers an interactive 3D model of the new scheme was produced to realistically represent its features and facilities.

The resulting model was embedded within a project website which allowed users to remotely access the model and navigate both inside the Play Barn and outside around the new play equipment. In addition the model was installed on a dedicated touch screen console in the park’s reception area that allowed visitors to view the new facility and leave comments.

The ideas and play facilities were influenced by children at local schools who entered into a competition to capture and submit their ideas through drawings.

Outcome: The client was delighted with the interactive representation of the play scheme and how realistically the new play equipment is portrayed. Visitors are now much more aware of the plans for the park and are able to leave constructive comments both on the project website and when visiting..

Links: Online Virtual Play Barn

Comments are closed.